Info over de la Barque de l'esprit

Info over ons als fokker van de Duitse Pinscher

Nadat wij ons verdiept hadden in het ras Duitse Pinscher, namen we het besluit een Duitse Pinscher in ons gezin te verwelkomen en sloten wij dit ras in ons hart. De pups lagen echter niet voor het oprapen, dus moesten we wachten. Intussen verzamelden we alles wat er over de Duitse Pinscher te verzamelen viel. Toen kwam Nikita bij ons wonen. Zij was een hond met een aanhankelijk en fijn karakter en had een prachtig hoofd. Wij raakten nog meer onder de indruk van het innerlijk en het uiterlijk van onze hond en het ras in het algemeen en we besloten, zeer bewust, in 1987 ons eerste nestje Duitse Pinschers met Nikita te fokken.
Zo ontstond onze hobby 'de Duitse Pinscher', welke ons niet meer losliet.

Enige tijd later deed ook Fenja, een zwart-rode teef, haar intrede in huize Verberkt. Een Duitse Pinscher met een heel lief karakter, die ook nog een oer-instinct bezat. Door de slimheid en het toneelspel van Nikita en Fenja zijn we vaak in de luren gelegd. Beide honden zijn Nederlands kampioen geworden en wonnen beiden de Jaarprijs van de rasvereniging voor beste teef. Helaas zijn Fenja en Nikita inmiddels overleden. Ze werden, op enkele weken na, 14 jaar oud. Beiden toonden de innerlijke en uiterlijke schoonheid van de Duitse Pinscher. Het bewijs hiervan wordt nog steeds door hun nageslacht geleverd. Ook de andere oudere honden blijven bij ons wonen, ook al wordt er niet meer mee gefokt. Het zijn en blijven immers onze gezinshonden. Ook zij bewijzen het steeds weer: De Duitse Pinscher... een ras om van te houden!
Wij merkten in de loop der jaren dat de Duitse Pinscher o.a. in Nederland nog zeer onbekend was.We waren van mening dat de Duitse Pinscher gezien moest worden, dat verdient dit ras. Daarom bezochten (en bezoeken) we - ook met de honden die we intussen zelf gefokt hadden - zeer veel tentoonstellingen. Mede hierdoor kwamen steeds meer mensen in contact met dit ras. Naast het bezoeken van shows en het van tijd tot tijd fokken van een nestje, verleenden we onze medewerking aan diverse publicaties over de Duitse Pinscher om meer mensen met het ras kennis te laten maken. Echter, de Duitse Pinscher moet natuurlijk niet t populair worden: Het ras behoort goed bekend te staan om zijn kwaliteit, niet om zijn kwantiteit. Samenvattend kunnen we zeggen dat we nog steeds veel tijd, vreugde en energie stoppen in onze hobby 'de Duitse Pinscher'; een hobby die nooit ophoudt en ons nog steeds fascineert.
Wij fokken op karakter, gezondheid en als derde op schoonheid

Onze honden voldoen aan de fokregels van zowel de rasvereniging als van de Raad van Beheer. Naast lid van de Duitse Pinscher Vereniging Nederland, zijn we ook aangesloten bij de Belgische en Duitse rasvereniging. Onze pups worden in de woonkamer geboren en grootgebracht in huiselijke kring. Hierdoor leren de pups, zodra ze de oogjes en oortjes open hebben, alle 'huis-, tuin- en keukengeluiden' kennen. En, door het dagelijkse en directe contact tussen mens en pup, wordt in die periode al de basis voor een sociale, evenwichtige, frank en vrije hond gelegd. Het is aan de nieuwe eigenaar, zodra deze de pup in huis krijgt, om dit verder goed ter hand te nemen.

Vanaf de geboorte tot aan het vertrek van de pup waken wij over zijn gezondheid en wordt het gedrag van de pup door ons geobserveerd en beoordeeld. De nieuwe eigenaar krijgt uiteraard alle belangrijke informatie mee. Het is niet zo dat, zodra de nieuwe eigenaar met een pup vertrokken is, onze bemoeienissen eindigen. Met raad en daad zullen we de door ons gefokte hond en zijn eigenaar, indien mogelijk, blijven bijstaan. Ons motto is 'liever tien keer voor niets gebeld, dan n keer te weinig'. De eerste raad die de nieuwe eigenaar van ons krijgt is: "Ga naar een goede puppy-cursus. Daar leert de pup heel veel... en u, als nieuwe eigenaar, eigenlijk nog veel meer!"
Diverse gezinnen hebben inmiddels twee of drie Duitse Pinschers van ons. Dikwijls blijven zij ons, zelfs na jaren, enthousiaste berichten en foto's over hun hond of honden sturen.

Algemeen advies vooraf:

Bij het kiezen van een ras
moet u uitgaan van wat het
beste bij uw situatie en
wensen past.

Neem contact op met een
erkende fokker of met de
rasvereniging.

Ga kijken naar volwassen
honden. Pups zijn heel
vertederend, maar deze
periode duurt maar kort.
Bereid u voor op de komst
van een nieuwe huisgenoot
en neem de tijd voor zijn
opvoeding en training.

Leer kinderen met honden
om te gaan; de ouder blijft
verantwoordelijk.

'Hall...'

De nieuwe huisgenoot dient
de duidelijke rangorde in de
roedel, dus binnen het gezin,
goed te leren.

Pups en jonge honden
hebben veel behoefte aan
regelmaat, rust en slaap.
Gun ze die dus ook.

Een eigen, rustige, veilige
plek is een must.
'Oh, wat ben ik moe...'

Jong en oud moeten
af en toe een tukje doen...

Niet storen a.u.b.!

Wilt u meer informatie?

Bent u, via onze website of op een andere wijze, nieuwsgierig naar de Duitse Pinscher geworden? Heeft hij ook uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Dat vinden we heel begrijpelijk. Voor al uw vragen kunt u ons per email bereiken.Misschien wilt u ook graag de Duitse Pinscher bekijken en ervaren hoe hij in huiselijke omgeving is? Dat kan ook; u bent bij ons van harte welkom. We vragen u wel om even een afspraak met ons te maken.

Familie Verberkt
de la Barque de l'esprit

Vorige Naar boven Volgende

Copyright BSM productions
Bij problemen met of vragen over dit web kunt u contact opnemen met: webmaster@duitsepinscher.nl